Man ir 41 gads, un es strādāju par krāvēju. Darbs ir grūts – astoņas stundas, smagas kastes, putekļi, troksnis. Alga – tāda, lai izdzīvotu. Pirms gada man sieva pateica, ka aiziet. Viņa paņēma bērnu un aizbrauca uz Ventspili pie savas mātes. Es paliku viens. Dzīvoklis – tukšs. Ledusskapis – pustukšs. Galva – pilna ar jautājumiem.

Man vajadzēja naudu. Nevis lai kļūtu bagāts, bet lai samaksātu par advokātu, lai varētu redzēt savu bērnu. Advokāts prasīja 800 eiro. Man nebija. Es aizņēmos no draugiem, no kolēģiem. Savācu 500. Trūka 300.

Tajā vakarā es sēdēju virtuvē un domāju – kur ņemt? Es biju izsūtījis lūgumus visiem, kurus pazīstu. Neviens vairs nedeva. Es biju uz robežas.

Un tad es atcerējos, ka mans kolēģis Gatis reiz stāstīja par kaut kādu vietni. Viņš tur laimējis naudu. Es viņam piezvanīju. Viņš teica – "Jā, bet es vairs nespēlēju. Tomēr, ja gribi pamēģināt, tur ir tāda platforma." Viņš iedeva nosaukumu. Es atvēru datoru. Ierakstīju meklētājā.

Tā es nokļuvu бк vavada. Godīgi sakot, sākumā es neko nesapratu. Bukmeikeri, likmes, koeficienti. Tas ne man. Bet tur bija arī spēļu automāti. To es sapratu. Vienkārši – griez un ceri.

Es reģistrējos. Viss aizgāja ātri – pāris minūtes. Manā kontā parādījās bonuss – 15 eiro bez depozīta. Bezmaksas. Es neko neieliku, bet varēju spēlēt.

Es sāku griezt. Izvēlējos vienkāršu spēli – augļi, zvaniņi, septītnieki. Likme 10 centi. Griezu lēni. Sākumā nekas. 15 eiro pārvērtās par 12. Tad par 9. Es jau gribēju padoties, bet kaut kas lika turpināt.

Un tad – bonuss. 230 eiro. Es nespēju noticēt. No bezmaksas 15 – 230. Es izņēmu 200, atstāju 30. Nākamajā dienā iedevu advokātam 200. Vajadzēja vēl 100.

Es atkal iegāju бк vavada. Šoreiz ieliku 20 no savas kabatas. Spēlēju to pašu spēli. Pēc stundas – nekas. 20 pārvērtās par 5. Es jau gribēju ciet. Bet tad es pārgāju uz citu spēli – ar dārgakmeņiem. Un tur – 380 eiro. Es izņēmu 350. Iedevu advokātam vēl 100. Palika 250, ko noliku malā.

Advokāts tika nolīgts. Es dabūju tiesības redzēt bērnu katru otro nedēļas nogali. Tā bija uzvara. Lielāka par jebkuru laimestu.

Bet es neapstājos. Es biju ieguvis pārliecību. Es sāku spēlēt regulāri, bet ar galvu. Es ieliku 20 eiro. Ja zaudēju, apstājos līdz nākamajai dienai. Ja uzvarēju, izņēmu pusi. Tā bija mana sistēma. бк vavada kļuva par manu ceļabiedru grūtajā laikā.

Pagāja mēnesis. Es joprojām strādāju par krāvēju, bet man bija arī neliels krājkonts. Pirmo reizi pēc gadiem. Un tad notika kaut kas, ko es nebiju gaidījis.

Manam tēvam vajadzēja operācija. 1500 eiro. Man nebija tik daudz, bet man bija 500. Vajadzēja vēl 1000. Es zināju, kur mēģināt. Es atvēru бк vavada. Ieliku 50 eiro. Spēlēju vienu spēli visu vakaru. Sākumā zaudēju – 50 pārvērtās par 30. Tad par 15. Es jau biju gatavs padoties.

Bet tad – bonuss. 680 eiro. Es izņēmu 600. Vēl vajadzēja 400. Es atkal ieliku 30. Spēlēju citu spēli. Pēc divām stundām – bonuss. 520 eiro. Es izņēmu 500. Kopā bija 1100. Es iedevu tēvam 1000, 100 palika.

Operācija izdevās. Tēvs izveseļojās. Viņš jautāja – "No kurienes tik daudz naudas?" Es teicu – "Uzkrāju." Viņš noticēja. Bet es zināju patiesību. Un tā patiesība bija – es riskēju. Un šoreiz uzvarēju.

Kopš tā laika ir pagājuši pieci mēneši. Es joprojām spēlēju. Bet savādāk. Tagad es ielieku tikai 10 eiro reizi mēnesī. Nevis tāpēc, ka man vajag, bet tāpēc, ka man patīk. Un es vienmēr atceros – бк vavada man iedeva iespēju. Iespēju cīnīties par bērnu. Iespēju palīdzēt tēvam. Iespēju nepadoties.

Bet es zinu arī to, ka tā ir tikai spēle. Nevis dzīve. Dzīve ir tur – ārpus ekrāna. Kad es braucu pie bērna uz Ventspili. Kad es sēžu pie tēva slimnīcā. Kad es dzeru kafiju ar kolēģiem.

Tāpēc es saku – ja spēlē, tad spēlē ar galvu. Un nekad neliec vairāk, nekā vari zaudēt. Es zaudēju dažreiz. Bet es zaudēju tikai to, ko varēju atļauties. Un tāpēc es joprojām esmu šeit. Nevis kā upuris, bet kā cilvēks, kuram paveicās. Un tas ir vairāk, nekā daudzi va
Коментирај
0